Monday, August 18, 2008

Beijing 2008 Openingsceremonie

De opening van de Olympische spelen in Beijing had ik nog niet gezien, en het is niet bepaald makkelijk om een video op internet er van te vinden.

De officiele kanalen laten een minuutje van de show zien en dan gaan ze naar de plechtigheden, maar nu heb ik (eindelijk) een samenvatting van de show gevonden (9 minuten) en .. jee, het is echt gaaf! Alleen hadden ze volgens mij geen rekening gehouden dat de hoeveelheid vuurwerk ook voor net zo veel rook zou zorgen!

5 comments:

Froukiwi said...

Ja, dat kun je wel aan die Chinezen overlaten :)

Geth said...

Ja, had ook nog op wikipedia gelezen dat ze gebruik hadden gemaakt van Weather Control technologie om te zorgen dat het tijdens de openingsceremonie niet zou regenen!! (Weet niet hoe betrouwbaar die bron was, de link kwam uit op een chinese pagina)

Geth said...

Bedoelde niet dat een chinese site onbetrouwbaar is, maar dat ik 'm niet kan lezen ofc. ;)

Anonymous said...

Je weet trouwens dat de voetstappen die je in dit filmpje ziet nep waren? http://www.itwire.com/content/view/19978/53/

Geth said...

Ja, had het op wiki gelezen. Maar de fireworks waren "in het echt" (als je daar was) er wel!! -- Staat ook in het artikel waar je naar linkt vermeld.

Vind het jammer dat op internet zoveel over de OS wordt afgezeken.. "het waren kinderacteurs en niet natives die de ethnische groepen voorstelden, schande!" ... zucht :P